Parsonklubben gratulerar stolt…

… Kennel Beachrunner’s och Anja Månström, verksam på Österlen, som har tilldelats Svenska Kennelklubbens Bruksuppfödarpris den 7 mars 2012.

Åtta hundar från kenneln, födda 2002-2008, har medverkat med sina grytchampionat (5p), grytjaktprov (4p) eller grytanlagsprov (3p) utifrån vilka man sammanställt poäng. Varje hund får tillgodoräkna sig en merit. Kenneln får ha med upp till tio hundar och minst 35 poäng måste man komma upp i för att kunna ansöka om denna utmärkelse. Detta är sannerligen en hedrande utmärkelse för en grythunduppfödare, men även en fin sak för vår svenska parsonras.

De hundar som bidragit är Beachrunner’s… Mistral, Rambutan, Tamarillo, Tamarind, Celadon, Filles de Kilimanjaro, Mademoiselle Mabry och Sako.

I sammanhanget kan även nämnas att under höst och vinter har tre av Beachrunner’s hundar avlagt grytjaktprov som nu rapporterats in och lagts upp i respektive bildgalleri:

Beachrunner’ Celadon – Godkänt grytjaktprov förliggare på Gärsnäs 2011-10-06. Domare Leif Karlsson.
Beachrunner´s Mademoiselle Mabry  Godkänt grytjaktprov förliggare och Grytjaktchampion förliggare i Lunnarp 2011-12-08. Domare Leif Karlsson.
Beachrunner´s Perazzi – Godkänt grytjaktprov förliggare i Lunnarp 2012-02-01. Domare Leif Karlsson.

 

Bruksuppfödarepriset instiftades år 1962 och är ett erkännande åt de uppfödare, som i Sverige fött upp hundar vilka meriterat sig på bruks-/jaktprov.

Kennel Beachrunner’s är den tredje parsonkenneln som belönas med SKK:s bruksuppfödarpris. Tidigare mottagare är Kennel Radagast som hedrats två gånger, 2005 och 2007, och Kennel Nado Shiz’s som fick bruksuppfödarpriset 2007. Läs mer här>>

Sedan 1956 delar SKK även ut ett Bruksavelspris som ”ett erkännande åt de hundar, som visat sig vara goda nedärvare och har haft stor betydelse för aveln av goda bruksdjur.”  Två parsontikar har hittills belönats – Radagast Ancalime och Nado Shiz’s d’Aghlidour.