Bonzo och Sara är Svenska Terrierklubbens
klubbmästare i viltspår 2012

För andra året i rad arrangerade Svenska Terrierklubben ett Klubbmästerskap i Viltspår, öppet för alla terrierraserna. I fjol var det förlagt till Skåne och Parson-klubbens ekipage den gången var Sting, Radagast Galador, med förare Anneli Westerlund som placerade sig på prispallen som trea. I år hade Terrierklubbens jaktkommitté satsat på Rämshyttans Turistgård mellan Ludvika och Borlänge och ett tvådagarsprogram.

Det innebar två spårdagar, vars resultat skulle sammanvägas. Spårproven var inofficiella vilket gav utrymme för att lägga till försvårande moment som inte ingår i ett sedvanligt öppenklassprov.För Parsonklubben deltog vår egen klubbmästare i viltspår  från i fjol, Årets viltspårparson 2011 – Bonzo, eller Boomerang som han heter i stamtavlan, med matte Sara Karlsson som förare. Bonzo tillhör en liten exklusiv skara som i sitt viltpårchampionat innehade hela två hederspris. Så vi var många som trodde på en fin placering.

Första dagens spår gick i varierad kuperad skogsmark och spåren var blodade med älgblod. Därtill fanns det gott om levande älgar på Söder Tuna Viltvårdsområdes marker, som lånats för spårläggningen. Efter den dagen, då alla ekipage kom i mål, låg vår parsonkille i topp på samma poäng som en cairnterrier.

Andra dagen var det vildsvinsblodade spår på odlingsmark. Skenbart enklare, men enligt Terrierklubbens ansvarige Peter Andersson, minst lika utslagsgivande som skogsspåren.

På prispallen efter två dagar spårning en
vinnartrio av duktiga viltspårande terrier:

1

Parson Russel Terrier, Boomerang
Sara Karlsson, Hälsingland                                                      77p

2

Borderterrier, Catjings I´m Your Rabbit Gard
Malin Ekström, Östergötland                                                 71p

3

Cairnterrier, Xtra Smart of Barnsley
Jan-Inge Johansson, Bohuslän                                             70p

För er som vill läsa mer om KM i viltspår 2012 och de övriga deltagarnas resultat så kommer en artikel i Terrierposten inom kort och resultaten publiceras även på Terrierklubbens hemsida.

Grattis Bonzo och Sara till er topprestation och grattis till oss i Parsonklubben som sände det vinnande ekipaget!

Nu återstår att se: Vem blir KM-ekipage 2013?