Hundens vecka – för klokare hundägare och lyckligare hundar

Allt fler skaffar hund. Idag finns det enligt Jordbruksverket 706 000 hundägare i Sverige. På måndag den 7 september startar Hundens vecka – en vecka då Studiefrämjandet vill locka hundägare till ett aktivare och roligare liv med sina hundar.

-Under Hundens vecka presenterar vi mängder av saker man kan göra tillsammans med sin hund, aktiviteter som utvecklar både hundägaren och hunden. Aktiviteter som också ger oss tryggare hundar ute i samhället och färre ensamma människor, säger Lisa Malmgren, utvecklingsledare på Studiefrämjandet.

Tillsammans med Sveriges stora hundorganisationer – Svenska Kennelklubben, Sveriges Hundungdom och Svenska Brukshundsklubben – arrangerar vi mängder av föreläsningar och prova-på-aktiviteter för hundägare och deras hundar runt om på brukshundsklubbar i hela landet. Här är några exempel:

  • Doga yoga för hund i Kristinehamn,
  • Sund-med-hund i Vällingby,
  • Rallylydnad i Sandviken,
  • Vallhundar i arbete i Flen,
  • Nosework i Sundsvall
  • Heelwork to music med hundungdomar i Linköping

På Studiefrämjandets hemsida hittar du fler än hundra olika aktiviteter inom ramen för Hundens vecka

 

Digitala föreläsningar

De allra flesta aktiviteterna under Hundens vecka sker utomhus men eftersom alla inte vill eller kan ses fysiskt har vi också gratis digitala föreläsningar:

Måndagen den 7 september

Problemlösning ur ett etologiskt perspektiv med Eva-Marie Wergård

Onsdagen den 9 september

Diabeteshundar med Veronica Ojanen

Torsdagen den 10 september

Skapa en bättre relation med din hund med Mirjam Hopstadius

Lördagen den 12 september

Att leva med hund med Per Jensen

Majoriteten av våra aktiviteter sker med ideella krafter och självklart passar vi på att uppmärksamma hur fantastiskt föreningslivet är och hur givande det är att dela kunskaper och erfarenheter med andra.

Vill ni intervjua någon av våra handläggare som arbetar med vår hundverksamhet och träffa hundar? Vi har verksamhet i hela Sverige.

Kontakta:

Lisa Malmgren
lisa.malmgren@studieframjandet.se
08-54570742

 • Text: Åsa Wrenfelt

https://www.studieframjandet.se/om-oss/aktuellt-i-lista/aktuelltsidor/pressmeddelande-hundens-vecka-2020/?fbclid=IwAR03l1kpPNkXxpkJnpPMfHMhNEWsV6wHYZ58JSHO3UcXZ-TAceDGtJz79As