Styrelsens månadsbrev maj 2013

Maj månad har infunnit sig och solen och värmen med den.

Parsonklubbens inofficiella utställning eller Lilla Parsonspecialen som den också kallas för har gått av stapeln. Som vanligt hade vi vädergudarna med oss, solen sken och det var varmt och skönt ute.

Det var många glada och förväntansfulla deltagare och besökare på plats tidigt på morgonen. Allt flöt på väl och jag vet att Hågelbygänget som fixat så att utställningen har så bra rykte som den har, jobbade hårt in i sista minuten för att allt skulle klaffa. Separat resultatlista finns på hemsidan.

En hundutställning är inte bara en hundutställning, det är så mycket mer. Det är även trevliga möten med andra spännande raser och dess ägare, många nya kontakter som knyts och ibland kanske man även skaffar nya vänner för livet. Själv har jag fått många nya vänner på Parsonklubbens utställningar samt många bra tips och råd angående hundaktiviteter och skötselråd.

Som hundägare har man ju oftast alltid något gemensamt med en annan hundägare, även om man är olika som person och har olika intressen och avsikter med sin hund.

När domaren har gjort sitt jobb och bedömningarna i ringen är klara släpper spänningen för många och man kan ta sig en välförtjänt fika i solen med sin hund och sina hundvänner och prata lite strunt.

Personligen tycker jag det är viktigt att inte ta en utställning på för stort allvar. Det måste kännas roligt både för hunden och ägaren, annars är det inte meningsfullt. Man brukar ju säga att man har samma hund med sig hem från utställningen som den man kom dit med, trots domarens bedömning. Nästa gång är det kanske någon annans tur att vinna.

Själv deltar jag gärna på Parsonutställningar, men har annars lagt utställningskarriären på hyllan då min underbara hund inte riktigt passar in i domarnas mallar längre.

Hon har dessutom själv visat tydligt att det finns roligare saker att göra än att visa upp sig i ringen. Aktiviteter finns det gott om, det är bara fantasin som sätter stopp för vad man kan göra med en  parson. Därför ska jag nu utforska nya områden för mig och min hund som spår och grytträning med mina parsonvänner till hjälp. Det ska bli spännande att se vad jag och min parson går för. Till dess tränar jag lite vardagslydnad och rallylydnad, allt för att hålla igång alla sinnen och ha en glad hund.

Hoppas ni tar vara på sommaren som kommer och njuter av alla möjligheter som din hund ger dig!

Louise Köhler
suppleant

Louise Köhler