Styrelsens månadsbrev

Jag har funderat mycket på den tid och digitaliserade värld vi lever i med dess mediala brus som ständigt brusar.

Jag hade brevvänner som ung och min bästis flyttade till Etiopien. Korrespondensen var per brev som kom censurerade ungefär en gång i kvartalet. Så på tre år ”talade” vi med varandra 12 gånger. Idag kan man prata med vänner och bekanta och ses fastän det är på andra sidan jordklotet. Fantastiskt tycker jag.

Något stressande är det också då tekniken också gjort att det ibland är svårt att sätta stopp. Får man ett mail eller SMS ska det helst ha svarats igår. Jag har min mobil med mig i princip överallt. Men vägrar att svara om det ringer när jag är ute med mina hundar. Jag vill ge dem min uppmärksamhet då och vara alert ifall något händer.

Idag såg jag en ung kvinna skälla på sin hund som ägnat henne stor uppmärksamhet, men hon talade i sin mobil och när hon var färdig med sitt samtal var hon medveten om att hunden gick på ”fel” sida om henne och fick därför bannor.

Våra hundar vill oftast vara till lags och sen om det är för en korvbit som den opportunisten går fint, så är det i mitt tycke OK. Men de är värda ett bra och välförtjänt beröm när de gör något vi tycker är rätt. Mina hundar mutas vid möte av en hund av annan större ras. En stilig hund som stoltserar med olika frisyrer. Mina hundar har utsett honom till hatobjekt då han har rymt två gånger och placerat sig utanför häcken här. Skrammelburkar hjälpte inte och bannor? Nej, men ordet hit med en efterföljande köttbulle och korv får dem att åtminstone enbart morra när ”modellen” passerar utanför.

Lindströms serier är ganska talande och om hundar kunde tala så tror jag att ett samtal mellan mina kunde vara: ”du Ville, Nu kommer han, ska jag skrämma honom eller vi lurar honom? ”ja, vi lurar honom idag och i morgon om den mesen snusar på häcken så ska han få se på fyrverkeri” ”Ja och sen får vi köttbulle som belöning, för matte hinner inte med, hihi”

Ha nu en fantastisk höst alla medlemmar från söder till norr med era aktiviteter och lycka till med era fina hundar. Pst… och glöm inte lite godis i fickorna eller andra belöningar. Låt dem få miljonvinsten varje gång de gör rätt, för det är de värda.

Vid tangentbordet,
Lena Nilsson Ek
Ledamot i styrelsens