Parsonpromenaden på Djurgården

Rapport från parsonpromenaden i Stockholm.

Söndagen den 29 maj träffades ett glatt gäng på parkeringen till Sjöfartshistoriska. Det var Eva med Jussi.  Joakim, Susanne o Stefan med vovvarna Ebba, Diza, Frasse o Joppe. Helena med Igor. Harriet med Isak. Isabella med Goa, och Kristin med Pepci och Tintin.

Vädret var inget vidare, det kom skurar varvat med ihållande regn. Vi gick ner till promenadvägen längs med vattnet och började gå mot Djurgårdsbron. Där hamnade vi mitt i en veteranbilsträff, sen transportsträcka till Waldermarsudde där det vackra började och det slutade regna. Vi gick utmed vattnet hela tiden, med underbara Stockholmsvyer, måsar som skrek och båtar som passerade ute på sjön. Solen började skina och vi tog en rast och badstund. Tintin kastade sig i med täcket på och en hund debuterade som simmare. Dom flesta nöjde sig dock med och plaska runt vid strandkanten.

Promenaden fortsatte, gloendes på vackra stenhus o charmiga trästugor. Förbi bryggor o uteserveringar med syrendoft i näsan och havsbris i håret ute på Blockhusudden.

Vid Lilla Sjötull gick vi över bron och tog vänster längs med kanalen tillbaks mot  parkeringen. Spännande hästmöte gick bra där alla skötte sig, vi passerade en mysig marina och mycket fortare än jag trott var vi tillbaka vid bilarna.

Jag, Eva och Helena med alla vovvar stuvade in oss i Evas bil och for till Hundcafét Himmelska Hundar. Där intogs en välförtjänt fika ihop med hundar i olika storlekar och hårlag.

Vill tacka alla som kom på promenaden! Det var så kul och få träffas ”live” 🙂
Ha det gott så länge, så hoppas jag vi syns på andra aktiviteter senare i år.

/Mvh Kristin
aktivitetsansvarig Mellersta (och tillfällig stand-in i Sthlm)