Crufts 2014

Rosie på Crufts
Som enda svenska parson på plats vid den traditionella stora engelska hundsutställningen Crufts i Birmingham var Danscan’s Rosie med sin matte Lene Nordström för att försvara de svenska färgerna.

Rosie på Crufts G.Blair

 

Hon placerades i klassen Yearling Bitch som 3:a och tilldelades en fin gul rosett och fick även med ett diplom med hem. Det är endast ettan, tvåan och trean som blir placerade och som får en skriven kritik. Om det är många i en klass, kan domaren välja att placera t.ex. fyran och femman som då får ett diplom, men ingen rosett eller kritik. Rosetter får man då inhandla i kennelklubbens monter (lila och gröna).

Våra svenska hundar kan ju bli kvalificerade för Crufts antingen genom att vara internationell utställningschampion eller vinna på, just nu Sth Hundmässa, eller bli bästa junior.

Rosie fick faktiskt samma placering som hennes moster Danscan’s Mary fick på Crufts 2007.

I år var det 123 parson anmälda – 41 hanar och 82 tikar. Domare var Lesley Roberts.

Rosie på Crufts m Lesley Roberts

Vi gratulerar även våra norska medlemmar Lena Kjempengren – vars parsonhane Revefotens Second To None som blev bäste hane i öppenklass och placerade sig sig som Reserve Dog Challenge Certifikate och vars tik Revefotens Wannabe Busy Lizzie blev bästa veterantik 2a – och Kari-Anne Horge – med tiken Rustic Russell Ragna Rekkverk placerad 2BT i Ökl och Reserve Bitch Challenge Certifikate och Rustic Russell P Belvedere tredjeplacerad hane i öppenklass .

Resultaten för parsonringen Crufts 2014>>

Rosie i England