Presentation av AKs ledamöter

annapres

Anna Käll

Jag jobbar till vardags genom mitt eget företag som Creative Director. 2001 köpte jag min första parson russell terrier, Tilda. Jag ville ha en hund att träna med. Tilda var lite mer än en handfull som valp och det där med träning accelerade ganska snabbt då hon behövde mycket aktivering för att vara nöjd. Vi kom snabbt igång med träningen och blev mycket involverade i brukshundklubbens aktiviteter och har under åren gått diverse instruktörs och figurant -utbildningar. Tilda nådde internationella framgångar på agilitybanan men i skrivandets stund är hon en ganska trött 15-åring.

Jag har under åren ställt ut, gjort viltspår, testar i grytet när det finns tid och har ett stort intresse av hundars mentalitet. 2004 hade jag min första parson-kull och har sedan dess haft 7 kullar som jag gör mitt bästa att följa upp. Idag har jag förutom Tilda och en border collie, en egenuppfödd 4-åring och en importerad 1-åring hemma.

En bra parson är en underbar hund. Genom att lägga lite av min tid på arbete i rasklubben hoppas jag kunna hjälpa till att bibehålla den underbara, energiska, orädda och friska hunden som parson i mina ögon ska vara.

Jag ser fram emot att arbeta med er alla.

lindapres

Linda Rosenlund

Jag bor tillsammans med med min man Roger, två barn och fem hundar i Helsingborg.
Terriers har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta och jag har under åren haft äran att leva med ceskyterrier, sealyham, bullterrier, westie, borderterrier och nu även parson russell terrier. Till vardags arbetar jag som trimmare och så fort det finns tid över så blir det träning och tävling med hundarna.

Genom åren har det samlats en del titlar. Utställningschampions varav en ,norduch & int ch, flertalet viltspårchampions, agiltychampion och den enda westien som blivit grytjaktchampion

Min första westiekull föddes 2004, sedan dess har det hunnit bli 13 kullar totalt med westie och borderterrier. 2014 köpte jag min första Parson och det lär inte bli den sista.

Jag gillar tillgivenheten, spralligheten, arbetsviljan, förmågan att samarbeta med mig och ändå ha terrieregenskaperna kvar att ta egna intiativ hos en parson.

Jag hoppas kunna tillföra lite nya vinklingar i parsonklubbens avelsekommitte från mitt arbete med tidigare raser och ser fram emot att arbeta med parson russell terriern på mer än ett sätt.