Rapport från Sthlm Hundmässa

Sthlm Hundmässa 2010: Så var det dags igen. Sedan två år tillbaka har ju montern på Stockholmsmässan blivit mitt skötebarn. Man vill ju att allt skall fungera och att besökare skall känna att dom får bra info. Som tur är har jag ett bra gäng som hjälper mig att få dagarna att funka. Montern tog c:a 2½ tim att få ihop på fredagseftermiddagen. Vi fick en jättefin plats i år precis brevid gången där den stora massan passerade.
Det resulterade i att vi hade mycket besökare både lördag och söndag. Cirka 170 st rasfoldrar och ett femtiotal Newsletter av varierande årgångar gick åt. I år hade dessutom tillgång till Terrierpostens fina rasspecial också att dela ut.

Den vanligaste frågan som vanligt vad är skillnaden mellan PRT och JRT. Vi hade montern brevid JRT så folk kunde jämföra på en gång, och många verkade också tycka att en storlek större var lite mer att ”ta i”. Ett uppskattat inslag av barnen måste också nämnas var min lilla byggnad av en skogsbit med en grävande hund. Pepparkakor och godis gick också som smör i solsken. Stockholmsmässan var som alltid välfylld massor av hundar och besökare. Det är en speciellt trevlig atmosfär där tycker jag.

Vad gäller utställningen av Parsons så skickar vi ett stort Grattis till vårt grannland Norge som fick storslam med sina fina representanter för rasen.
 
Ett stort TACK vill jag framföra till er alla som hjälpt till i montern att visa vår ras. Utan er skulle det inte ha fungerat. Jag tror också att alla tyckte det var kul. Det är ju inte varje dag man får chansen att berätta för hundratals människor vilken härlig ras man har.
Tänker på er i Göteborg som har 4 dagar att planera för.
 
Det enda sorgliga i den här historien är att när vi kom hem på söndagen och packade upp så blev mina små telningar så upphetsade när statyn av parsonhunden med tomtemössan åkte fram ur lådan, så jag tappade den i golvet så att den gick sönder.
Rastypiskt eller…………

/Anne-Charlotte Steen, aktivitetsansvarig Sthlm