Styrelsens månadsbrev mars-april 2013

Hej nu är jag här igen, ja det har faktiskt rullat ett helt år sedan jag skrev mitt första och hitintills enda månadsbrev. Helt otroligt vad tiden bara rusar förbi, men det är jag väl knappast själv om att observera att, just tiden känns som den accelererar. Det är då och just då det känns som en lisa för själen att få ta hand om sina nära och kära, bara koppla bort tid och stress, att bara vara helt enkelt. Ni kanske förstår att det handlar om fyrfota älsklingar. Hoppas ni alla där ute har samma förmån att kunna stänga som en hund, bli nästan en symbios och känna lugnet och nuet som utgår ifrån våra livskamrater.

Förra brevet var alltså för nästan exakt ett år sedan, då nybliven suppleant nu luttrad veteran, nja kanske inte? Vet bestämt att jag då skrev om Hågelbyutställningen, vilken jag själv inte deltog i. i år ska vi ändra på den saken, jag tänker vika Kristi Himmelfärdsdagen till fenomenet och hoppas att ni är många med mig som tänker likadant. Hur är det, enighet ger styrka? Eller hur!

Måste berätta om en upplevelse under gången månad. Jag fick god hjälp av en vän att genomföra ett valptest, på den valpkull som för närvarande dominerar tillvaron. Tänka sig, jag hade skapat mig ganska exakta och fast bilder av vad var och en av de sex små liven representerade och hade för egenskaper. Valptestet fick mig verkligen att revidera vårt förmänskligande av deras uppträdande, den valp jag antog vara tuff var i själva verket den vekaste i gänget osv. Jag kan varmt rekommendera alla valpföräldrar att genomföra testet, det ger en användbar bild av hundens egenskaper som kan vara till ytterst god hjälp att ha i bakfickan när man står inför entusiastiska valköpare, som gärna väljer valp utifrån att någon såg dem först eller råkade slicka på just deras hand.

Sofie Dahl
Suppleant i styrelsen

Sofie Dahl