Mycket på gång i Väst

Karolina, Emil och Karolina – aktivitetsansvariga i Parsonklubben Väst – har nu spikat resten vårens och sommarens program.

14 maj Parsonpromenad
Ta nu chansen och kom och träffa andra parson russells (och deras ägare) på en avslappnad skogspromenad i vacker terräng på Tånga Hed, strax utanför Vårgårda. Anmälan till Linnéa Axell, nea_81_@hotmail. com .

14 juni 18.00 Agility
Vi tar en av Sveriges mest meriterade (och terrierpositiva) agilitytränare, Anna Käll, till hjälp för att få en inblick i agilityvärlden. Anna kommer att berätta hur nybörjaren kan träna, vad som är viktigt fokusera på och vad som krävs för att bli bäst? Anna kommer att göra en individuell bedömning av varje ekipage, vilken nivå ligger man på och vad behöver man inrikta sin träning på? För anmälan och vägbeskrivning kontakta emilbertilsson@ hotmail.com senast 2 dagar före.

I juli 18.00-20.00 Agility, freestyle eller lydnad, vad kan du göra med din parson?
Kom till vår träff i Mölndal och få inspiration till vad du kan göra med din parson. Under kvällen får du också givetvis träffa andra parsons, hussar och mattar och lär känna parsonklubben. Du får även möjligheten att prova på agility och rallylydnad. Intresseanmälan till emilbertilsson@hotmail. com senast sista 15 juni, därefter spikas datum.

8-10 juli Jaktträna din Parson
Vi samåker till Bassholma i norra skåne för att från fredag kväll till söndag eftermiddag låta våra hundar möta både grävling, vildsvin. För nybörjarhundar blir det prova på för att se vad hunden har för instinkter och för de mera garvade hundarna så blir det regelrätt träning och det kommer även finnas möjlighet att utföra prov. För de som inte vill ha sin hund i underjorden eller inne hos vildsvinen så finns möjlighet till viltspårträning samt viltspårprov. Vi bor tillsammans på anläggningen och har förhoppnings en givande och trevlig helg för både hundar och deras hussar/mattar. Detta är ett samarrangemang med Parssonklubben riks och först till kvarn gäller med anmälan, dock senast 15 juni till karolina.bjurehed@gmail. com

Söndagar i juli Grytträning i Hillerstorp
Kom och upptäck vad din hund har för jaktlust. Vi tar smålands grythundsklubb till hjälp för att genomföra grytträning i övningsgryt med levande, men inburad, grävling. Om intresset är stort så finns också möjligheten att boka extratillfällen i parsonklubbens regi. Hillerstorp ligger ca 1 timmes bilresa in i småland från Borås. Anmälan till karolina.bjurehed@gmail. com senast 3 dagar för respektive tillfälle. Se www.grythundklubben.se/lokalklubbar/smgk för träningstillfällen.

23 augusti 17.00 Viltspår
Både vana och ovana hundar är välkomna till Stuvered strax utanför Borås för att få prova på att spåra viltspår. Anmälan 3 dagar före till Lina Ohlsson, bobinsky@tele2.se

Läs mer om parsonklubbens aktiviteter här>>>